نقد بودجه ۱۴۰۳ یا تخریب دولت؟

سال آینده اتفاقات مهمی در زمینه مالیات خواهد افتاد؛ از همین رو بودجه ۱۴۰۳ مقدمه حرکت به سمت بودجه‌ریزی بدون نفت و تمرکز بر پاسخگویی به مصارف جاری کشور از طریق درآمدهای پایدار بودجه‌ای و همچنین به حداقل رساندن کسری تراز عملیاتی است.

به گزارش صدای بورس،در روزهای اخیر برخی رسانه‌های سیاسی در نقد بودجه سال ۱۴۰۳ با ادعای تشدید سیاست‌های مالیات‌ستانی دولت، جو رسانه‌ای راه انداختند که دولت سیزدهم می‌خواهد هزینه‌های کشور را با فشار مضاعف بر مردم و بنگاه‌های اقتصادی تامین کند.

این رسانه‌ها با تعابیر "دست بردن در جیب مردم و تولید کننده‌ها" می‌خواهند کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت و کاهش اثرپذیری کشور از تحریم را زیر سوال برده و مردم را نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی آینده ناامید کنند. این رسانه‌ها بدون توجه به فرار مالیاتی که در اقتصاد ایران ریشه دوانده،‌ گویی نگران پولشوها، دلال‌ها و رانت‌خوارها شده‌اند چون با تقویت نظام مالیاتی شفافیت اقتصاد بیشتر از گذشته خواهد شد.

درپاسخ به این رسانه‌ها بایستی گفت سال آینده اتفاقات مهمی در زمینه مالیات خواهد افتاد؛ از همین رو بودجه ۱۴۰۳ مقدمه حرکت به سمت بودجه‌ریزی بدون نفت و تمرکز بر پاسخ‌گویی به مصارف جاری کشور از طریق درآمدهای پایدار بودجه‌ای و همچنین به حداقل رساندن کسری تراز عملیاتی است.

تداوم اصلاح نظام مالیاتی کشور در بودجه ۱۴۰۳

اولین اقدام مهم در زمینه اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاح معافیت‌های غیر ضرور موجود در اقتصاد به خصوص برای شرکت‌های بزرگ خام فروش صنعتی است که قابلیت رشد ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی درآمدهای مالیاتی را دارد.

شفافیت جریان کالا با سامانه مودیان مالیاتی

دومین اقدام در حوزه سامانه مودیان است که فاز دومش اجرایی خواهد شد و شفافیت جریان کالایی رخ خواهد داد. در دل همین اتفاق مهم، اطلاعات بسیاری به دست می‌آید که به راحتی با کمک فناوری اطلاعات امکان کاهش شدید فرار مالیاتی نیز فراهم خواهد شد.

جلوگیری از فرار مالیاتی‌های خرد

تا پیش از این فرار مالیاتی بسیار بزرگ(بالای چند هزار میلیارد تومان) پیگیری می‌شد ولی با اجرای سامانه مودیان و هوشمند کردن فرآیند مالیات ستانی امکان شناسایی و اخذ مالیات تا چند ده میلیارد تومان هم فراهم خواهد شد و حتی قابلیت برونسپاری هم دارد.

تحقق عدالت مالیاتی

اصلاح وضعیت مالیات ستانی و تبدیل ممیز محوری به سامانه‌ محوری و هوشمند شدن نظام مالیاتی هم دیگر دستاورد دولت سیزدهم است که از سال گذشته کلید خورده است و در سال آینده مبتنی بر بودجه فعلی تداوم خواهد داشت. از سوی دیگر شناسایی بیش از ۹ میلیون مودی و افزایش چشمگیر مودیان مالیاتی هم کاملا در رشد درآمدهای مالیاتی اثر گذار است.

معافیت‌های مالیاتی برای مردم

در کنار این موضوع معافیت حقوق مردم افزایش پیدا کرده و مالیات تولید هم کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است که نشان از اصلاح ساختاری نظام مالیاتی و تحقق عدالت مالیاتی دارد؛ همچنین بخش اصلی و کلیدی تمرکز سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم، تحقق بودجه بدون نفت از محل اخذ مالیات از فراریان مالیاتی و همچنین کاهش بار مالیاتی بر دوش بخش مولد اقتصاد بوده است.

همه این عوامل در کنار هم موجب شده است مالیات رشد خوبی را در سال ۱۴۰۳ تجربه کند و همچنین حرکت به سمت بودجه بدون نفت و تحقق اصلاحات ساختاری بودجه به وقوع بپیوندد.

حال رسانه‌هایی که با انتشار کاریکاتور و مطالب خلاف واقع و غیرکارشناسی آرامش روانی جامعه را برهم می‌زنند، پاسخ بدهند که تحقق موارد فوق به ضرر مردم و کشور است یا به نفع آن‌ها و چرا این رسانه‌ها با تیترهای زرد چنین اصلاحات ساختاری را زیر سوال می‌برند؟

منبع: ایسنا

کد خبر 483887

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =